Klubbens historie

 

2005-06

Viborg Bullets bliver stiftet i August 2005 af Jens Peter Stou og bliver en underafdeling i Houlkær Idræts Forening. Klubben har et stort fremmøde i de første mange måneder, og nogle træninger er antallet helt oppe på over 50 spillere. Klubbens trænerteam på seniorholdet består af Jan Sørensen som tidligere har trænet i Spentrup Barnstormers, og brødrene Johnny og Henrik Rix der havde spillet i den tidligere Viborg klub Raptors. Juniorholdet trænes af Jens Peter Stou, med hjælp fra senior trænerteamet.

Klubben har træningskamp mod den veletablerede klub Skive Gators, hvor holdet spillet lige op, men folk finder ud af at det faktisk gør ondt at spille kamp, og en stor flok spillere falder fra kort efter kampen.

I sæsonen 2006 ender Bullets med at tabe 3 og vinde 3 kampe, Bullets bliver totalt udstillede i begge kampe mod Skive Gators som bliver tabt henholdsvis 50-0 og 56-6. Tværtimod har holdet held mod Thisted Brewers og vinder begge kampe mod holdet, den ene kamp 34-0 hvor Thisteds hold gav op midt i kampen.

Juniorholdet havde dog en smule sportslig succes i deres første år. Den første kamp var imod Hobro Steelers, som troppede op til U16 kamp uden licenser, trøjer eller nødvendigt udstyr. Kampen blev alligevel afviklet, men Hobro endte med at blive taberdømt. Resten af sæsonen er en underlig affære med både op og nedture. En 92-70 hjemmesejr over Ringkøbing Eagles giver anledning til hjemmebanenavnet ”The Shooing Range”, Viborg tager til Odense for at møde et ubesejret Swans hold, og tager derfra med en smal sejr som ingen havde troede muligt, og taber senere til topholdene Triangle Razorbacks og Esbjerg Hurricanes. Juniorholdet ender egentligt på en 4 plads, men da Kolding Guardians bliver taberdømt for at bruge ulovlige spillere ender Juniorholdet med at få bronzemedaljer om halsen.

Viborg Bullets afholder finalen i U16 2.division, og får arrangeret en god dag med både cheerleaders, højt musik og mange gæster.

Holdet kårer Jens Peter Stou som Årets Bullet.

 

2007

Viborg Bullets udvider til en 7 mands bestyrelse men får problemer med at være overambitiøse, den generelle styring af klubben halter lidt, og de fleste beslutninger bliver trukket i langdrag.

Johnny og Henrik Rix trækkes sig fra Trænerteamet og Jan Sørensen med hjælp fra Tom Thomassen står for Seniorholdets træning i den første del af sæsonen, og de sidste kampe spilles med Thomas Pedersen som træner.

Seniorholdet spiller sig i Semifinalen efter en sæson med 5 sejre og 3 nederlag. Den regulære sæson byder på storsejre over Thisted og Hjørring hvor holdet virkeligt viser kræfter, især i løbespillet som skal blive holdets helt store force. Den sidste regulære sæsonkamp er imod Ringkøbing Eagles, og der bliver spillet om hjemmebanefordel i semifinalen. Viborg Bullets får tæsk som aldrig før, og hele 6 spillere er inde på Quarterback pladsen, og skaderne hober sig op.

I semifinalen kommer Viborg med friske spillere og nyt mod og tager til Ringkøbing og giver dem kamp til stregen i en kamp der ender med dårlig stemning og trusler mod dommerne.

Jens Peter Stou bliver Holdleder for Juniorholdet, og Thomas Pedersen tager over som træner. Coach ”P” viser sig dog at falde totalt igennem som juniortræner, problemer med at fastholde spillere og manglende erfaring bliver tydeligt i sæsonen som ender med 3 sejre og 4 nederlag. Juniorholdet har dog nogle imponerende kampe, sejr over Herning Hawks ledet af enamerikansk træner er en optur for holdet, og flere af juniorspillerne træner med Seniorholdet og viser at de er klar til at rykke op til Seniorholdet året efter.

Seniorholdets MVP bliver Thomas Milling, Årets Rookie bliver Jakob Vaarst og Årets Teammate bliver Thomas Pedersen

Juniorholdets MVP bliver Lasse Stou, og årets teammate bliver Lasse Stou.

JP kårer Thomas Pedersen som Årets Bullet.

 

2008

Bestyrelsen nedsættes til 3 mand og undgår de fejl der blev begået i de tidligere år, og der bliver købt udstyr til klubben så man slipper for Daffs låneudstyr. Der bliver arbejdet hårdt på at komme mere i medierne og klubben får sin første hjemmekamp foran Viborg Katedralskole med 150-200 tilskuere.

Thomas Pedersen bliver seniortræner, men alle mand hjælper til og holdet er allerede fra sæsonens start overbeviste om at de nok skal nå til slutspillet og få revanche fra sidste år.

Holdet starter med at vinde første kamp i Holstebro, men får skadet den startende QB og taber de næste par kampe i nogle pinlige affærer mod eksempelvis Thisted som for første gang vinder over Bullets. I sæsones fjerde kamp vinder Bullets igen, og derfra vinder de resten af kampene og ender som Danmarksmestre for 7mands hold. Holdet ender med statistitisk set at have rækkens bedste forsvar og det 2. bedste angreb, og spiller især flot i semifinalen. Kampen bliver et opgør imellem nyrivalerne fra Ringkøbing, og i en velspillet kamp foran Viborg Katedral skole vinder Bullets 50-0 og får hævn for semifinalen i 2007. Finalen bliver vundet 68-32 over Thisted Brewers og bliver afslutningen på en sæson hvor holdet viser en holdånd og gejst som nåede uanede højder.

Juniorholdet indgår et samarbejde med Skive Gators, hvor Casper Holst fra Skive bliver træner med Christian Frederiksen og Thomas Pedersen som hjælpetrænere og Jens Peter Stou bliver i sin post som Holdleder. Juniorholdet nåede ikke at blive helt samspillede og tabte de første par kampe, midt i sæsonen vinder holdet et par tætte kampe, blandt andet imod Triangle Razorbacks som bliver vundet i overtid, og selvom juniorspillerne er ramt af skader tager de fra Herning med en sejr. Men ugen efter taber de så til bundholdet Horsens Stallions der vinder sæsonens første kamp. Juniorholdet ender med at vinde 3 og tabe 5 kampe, men forsøget med at køre de to holds juniorhold sammen lykkedes og der forventes store ting af næste sæson.

Seniorholdets Offensive spiller bliver Thomas Milling, Defensiv spiller bliver Stefan B. Meyer.

Årets Rookie bliver Anders Almtoft, årets Teammate bliver Thomas Pedersen og årets mest værdifulde spiller bliver Thomas Kirkebæk.

Thomas Pedersen kårer Jens Peter Stou som Årets Bullet lige foran Søren Østergaard. JP Stou vælger at give prisen videre til Søren Østergaard med det samme.

 

2009

Efter Juniorholdet samarbejde sidste år begynder Skive Gators, Holstebro Dragons og Viborg Bullets forhandlinger om et større klubsamarbejde med en eliteoverbygning.

Dette medfører at Viborg Bullets melder sig ud af HIF og bliver til en selvstændig Forening med en 5 mands bestyrelse.

Samtalerne kører i lang tid, og der bliver indgået en del aftaler som vil komme spillerne i Viborg Bullets til gode, i sidste sekund opstår der dog uenigheder imellem Viborg og Skives bestyrelse, og spillerne i Viborg Bullets trækker deres opbakning til samarbejdet. Bullets vælger at tilmelde sig 7 mands rækken igen, og håber at Juniorarbejdet kan fortsætte på trods af uenighederne, men Skive Gators ønsker ikke at fortsæte samarbejdet.

Johnny Rix tager over som cheftræner for seniorholdet, og Thomas Pedersen bliver hjælpetræner.

Holdet har mistet en del profiler som skulle videre i verden for at studere og så videre, men holdånden og gejsten er der stadig, og der bliver satset på en slutspilsplads for tredje år i træk.

Bullets formand indstilles til prisen årets idrætsleder og klubben indstilles til prisen som årets idrætsforening 2008.

Bullets vinder flot prisen som årets idrætsforening og deltager i sportsmester arrangementet. Klubben modtager også et legat fra Tuborg Fonden på 15.000 kr til støtte af klubbens ungdoms arbejde.

Juniorholdet går et hårdt år imøde, da samarbejdet med Skive er stoppet, men træner og holdleder Jens Peter Stou og hjælpetræner Jack Strarup er optimistiske, og regner med at dette unge hold kommer til at overraske.

Træner teamet tager kampen op og undertippede af alle vinder de 8 ud af 10 kampe og taber kun til Thisted Brewers i den regulære sæson. Junior holdet vinder semifinalen mod Odense Swans på udebane i Odense i sidste sekund på mislykkedes Punt forsøg fra Odense, som samles op af Daniel Gårsdal der løber bolden til Touch Down.

Sæsonen slutter med en skandale da det viser sig at Bullets Har brugt en ulovlig spiller i finalen og holdet udlukkes fra finalen.

 

2010

Bullets tilmelder sig for første gang Danmarksserien i senior rækken og holdet mister i løbet af sæsonen flere profiler som vælger at søge nye udfordringer i andre klubber. En af de profiler der vælger at stoppe i Viborg Bullets er HC Thomas Pedersen. Tabet af Thomas Pedersen har stor indflydelse på resultaterne og sæsonen ender med at Bullets ikke vinder en eneste kamp. Holdet kæmper hele året med træner problemer.

Bestyrelsen ansætter Tommy Nielsen som træner men samarbejdet ender med en kamp i Ålborg, hvor holdet trækkes fra kampen efter 6 minutters kamp. Den efterfølgende diciplinær sag resulterer i at Tommy Nielsen fratræder som træner.

Samarbejdet med Skive Gators genoptages på junior siden og U16 holdet leverer en hæderlig indsats. Træner teamet Består af HC jens Peter Stou, Nichlas Josefsen og Lasse stou der vender hjem fra USA, men holdet taber alle deres kampe stort.

 

2011

Sæsonen er præget af en ret ung spiller trup der kæmper hårdt og satser på at spille option spred kaste angreb, og det viser sig hurtigt at holdet kan spille op med de bedste. Holdet vinder 4 ud af 8 kampe og laver come back i 2 kampe i sæsonen. Holdet trænes af jens Peter Stou med hjælp fra et træner team Bestående af Henrik Rix Nielsen, Tommy Bomuld Nielsen mfl.

Situationen er dog ikke holdbar da der er for få træner ressourcer til rådighed og der skal findes en permanent løsning på klubbens træner situation.

Junior holdet bestående af blandede spillere fra Skive og Viborg får en god sæson og vinder 3 af 9 kampe. Holdet slutter med en stor sejr over Esbjerg Hurricanes og holdet finder omsider sin stil med et solidt løbe angreb.

Specielt Lasse stou gør sig positivt bemærket på træner posten og er arkitekten bag holdets succes.

Bullets Bootcamp 6 er en succes med 130 spillere og 12 trænere.

Bullets modtager 15.000 kr fra Nordea Danmark fonden.

 

2012

Viborg Bullets og Skive Gators genoptager Midt West samarbejdet på senior siden i Danmarksserien. Begge klubber har igennem off season kæmpet med licenser på klubbernes senior hold. Efter en forhandling i samarbejde med DAFF indgås der et samarbejde for sæsonen 2012.

Begge klubber forventer sig meget af samarbejdet. År 1 af det nye Midt West samarbejde, blev en sportslig succes både på Senior og Junior.

Senior holdet åbnede sæsonen med et brag af en kamp mod 89èrs som gik i overtid og desværre blev tabt.

Denne kamp gav hele holdet en moralsk ryg stød som blev indledningen til en Winning season, med Alexander Hadrup og Jesper Frederiksen ved roret som træner team.

I løbet af sæsonen var der mange udfordringer både med fremmøde og logistik, som skulle overvindes, men holdet udviklede sig hele sæsonen og sluttede som den begyndte med at tabe i en overtids kamp mod Kolding.

Klubbens U16 hold fortog et system skifte hen over vinter pausen, som kom til at lægge grunden stenen til en ny æra i holdets historie nemlig ovegangen Til System fodbold med Wing-T.

Ungdoms holdet arbejdede hårdt hen over vinter pausen og med Lasse Stou som ny OC udviklede holdet sig eksplosivt i off season.

På baggrund af de erfaringer og justeringer der blev gjort i slutningen af 2012. Holdet tabte åbnings kampen til Tigers stort, men vandt efterfølgende 3 kampe i streg og tabte kun knebent til Thunder før sommer pausen.

Årets sportsmæssige højde punkt blev sejren over Thisted på udebane, hvor Midt West Bullets ud coachede og udspillede Thisted med en Wedge formation og vandt 20 sekunder før tid.

Denne sejr gav et kæmpe moralsk løft som hjalp holdet gennem et svært efterår med iron man football i flere kampe Sæsonen sluttede med en forløsning med en stor sejr i Esbjerg i sidste kamp.

Efteråret bød på klub tur til Mermaid bowl i Vejle og NFL tur til London for at se Rams mod Patriots.

 

2013

Midwest samarbejdet fortsætter og i sæsonen 2013 spiller klubben med 2 turneringsaktive hold og er for første gang med i U19 rækken.

U19 holdet har en god off season og er klar til endnu en sæson med wing-T fodbold.

Holdet åbner sæsonen med et nederlag på 52-6 til Odense Swans på udebane i Odense. Under kampen miste holdet Tailback Mogiso Robunenka, som desværre brækker benet og er ude i resten af sæsonen, kampens enlige scoring laves af Rookie fullback Nicklas Krogh.

Kampen ender med at Holdet kun har 9 spillere klar. Debut kampen var en rigtig ilddåb til U19 rækken.

U19 holdet får en godkendt sæson med en record på 3-8 med sejrer over Silkeborg, Horsens og Middelfart.

Specielt kampen mod Silkeborg viser at holdet har fighter vilje og moral. Holdet er bagud 22-20 med 1 min og 16 sek. Holdet scorer 16 point sat i gang af et flot forsvarstop, et langt TD løb af Andreas Mini Josefsen en 2 point coversion og en interception af Safety Nicklas Krogh.

Senere på sæsonen slår holdet Horsens 28-0 og Middelfart 34-14. Holdet har det svært med at justerer til den fysiske forskel i U19 fodbold.

Lasse stou stopper som træner efter sæsonen for at forfølge sin egen fodbold karriere i Århus Tigers.

Midwest senior Hold åbner sæsonen med en sejr på 18-0 over Skanderborg og vinder senere på sæsonen en skrivebords sejr over Skjern der har brugt ulovlige spillere.

Træner teamet arbejder hårdt under ledelse af Alexander Hadrup, men har svære odds i løbet af sæsonen.

Holdet rammer roster max med 27 spillere på hold listen. Holdet kæmper godt og spiller et par tætte kampe men ender sæsonen med en record på 3-10.

Klubmæssigt bliver året en succes; Viborg Bullets optages i Viborg Elite ”VITES”, klubben afholder Bootcamp 8 med stor succes og fik 2 spillere udtaget til U17 landsholdet.

Rasmus Cramer Wright og Ditlev Berg Overgård, begge fik spille tid under NM i Finland.

 

2014

2014 blev et år præget af manglende sportslig succes Midwest samarbejdet præsterede de dårligste resultater i 10 år. Klubben mistede mange spillere fra sæson start og havde rigtig svært ved at gennemføre sæsonen for både u19 og senior holdet.

U19 holdet endte med en record på 1-8 og den enlige sejr var et resultat af en skrivebords sejr. Senior holdet endte med en record på 4-10, hvor af kun den ene kamp blev vundet på banen. Begge hold kæmpede bravt i alle kampe, men kunne ofte kun stille med 9-11 mand til kamp start.

Sæsonen var meget turbulent med kamp aflysninger og en senior træner Mikael Johansen som forlod klubben i utide. Efterhånden som sæsonen skred frem rykkede både spillere og trænere flot sammen og løftede samlet opgaven om at få sæsonen afsluttet. Året sportslige lyspunkt var klubbens U12/14 hold som deltog i alle sæsonen stævner med stor sportslig succes i samarbejde med Esbjerg Hurricanes.

De spillede en flot sæson ledet af deres træner team bestående af Johanne Hartvig, Mikkel Thisted Bonne og Andreas Kurdahl.

Holdet afsluttede sæsonen med at blive valgt til året hold i Midwest Musketeers. Uden for banen havde klubben større succes. Bullets Boot camp 9 blev en kæmpe succes og havde rekord deltagelse af 130 spillere og 35 trænere og hjælpere.

Klub Samarbejdet blev enige om et fælles navn Midwest Musketeers og ind gik et samarbejde med reklame bureauet Form Agenda om udarbejdelse af et nyt Logo. I efteråret blev der i samarbejde med American sports outlet lanceret fælles klub merchandise. Viborg Bullets bestyrelse afgav på vegne af Midwest samarbejdet et bud på Mermaid Bowl finalen og vandt budrunden, så finalen i 2015 skal afholdes i Viborg.

Samarbejdet tog en vigtig sportslig beslutning og besluttede at lægge klubbens U19 hold og senior hold sammen til et hold i sæsonen 2015.

 

2015.

Midwest Musketeers samarbejdet havde i 2015 et fantastisk år med rigtig mange store udfordringer. Bullets Bootcamp X havde rekord deltagelse med 192 spillere med Coach Dan Ruiz som camp HC. Klubben var værter for Mermaid Bowl på Energi Viborg arena i oktober måned hvor alle sejl blev sat for at skabe den bedste Finale nogensinde. Opgaven viste sig at være et kæmpe arbejde, som i lange perioder krævede alle klubben ressourcer på bestyrelses niveau. Klubben skabte med hjælp fra Viborg Kommune og et stærkt lokalt sponsor netværk en national event med fokus på at finalen skulle være en folkefest. Finale succesen var i den grad med til at brande Musketeer navnet og skabe opmærksomhed omkring klubben næsten 3000 tilskuere kunne på dagen opleve tailgating, livemusik og en spændende finale mellem Søllerød Golddiggers og Triangle Razorbacks.

Finalen gav genlyd hele vejen til USA med en artikel i New York Times. Sportsligt blev 2015 det år hvor Musketeers genindtog deres plads i toppen af dansk bredde fodbold med en sæson rekord på 8-2 i den almindelige sæson og en plads i wild Card runden. Holdet spillede single wing fodbold og åbnede sæsonen med at slå Århus Tigers 40-0 og rullede derefter henover stort set alle konkurrenter med et gennem snit på 34 point på offense og et snit på kun 12,3 point på defense.
Holdet tabte kun to tætte kampe til Sønderborg og Skjern. I wildcard runden tabte holdet stort til Herlev Rebels II. På ungdoms siden var det en sæson med en fin kontinuitet og der blev lagt mange timer på trænings banen af klubbens U12/14 spillere.

Holdet deltog i alle stævner i løbet af sæsonen og præsterede en flot udvikling. I løbet af vinter sæsonen fik holdet en kæmpe tilvækst og gik fra 8-25 spillere og er fortsat i vækst.

Har du lyst til at være med?

Vi har plads til alle - Om du er tyk, tynd eller høj, lille? Alle har en rolle på et amerikansk fodboldhold. Vi har en plads til dig, som blot har brug for at komme ud og dyrke kammeratskabet og få noget motion, Vi har en plads til dig med ambitioner om at blive den næste dansker i NFL. Bliv en del af familien Midwest Musketeers.