Steven Andersen på landsholdet!

Midwest Musketeers har tidligere været “leveringsdygtig” med spillere til landsholdet samt spillere, der har fået kontrakt i udlandet. Det nyeste skud på stammen er Steven Andersen, (D-line og backup QB på seniorholdet) som er udtaget til at spille på landsholdet til U19 NM, der løber af stablen i uge 42.

Steven Andersen har spillet amerikansk fodbold i 6 år. Det hele startede lidt tilfældigt med et fodholdhold i opløsning og en søgen efter en ny sportsgren til den unge Steven.
Steven og hans far Kenneth (som nu også spiller for Musketeers) slog tilfældigt over på en kanal, der viste amerikansk fodbold og det fangede øjeblikkeligt Stevens interesse, hvorefter han startede i Viborg Bullets, som kort tid efter blev en del af det Midwest Musketeers, vi kender i dag. 
Det viste sig at være den rette hylde for Steven, som allerede i sin første kamp nogensinde blev valgt som defensiv MVP (Most Valuable Player). Det blev til et par år som junior i Musketeers, hvor det primært var det defensive spil, der var fokus på. 

Efter disse år, skulle Steven på efterskole i Svendborg. Men det stoppede ikke hans passion og interesse for amerikansk fodbold, som han fortsat ønskede at bruge sin fritid på. Han startede derfor hos Svendborg Admirals, hvor han som tidligere startede med at spille defense. Skæbnen ville dog, at Admirals kom til at mangle en Quarterback, hvilken den unge Steven ikke var bleg for at forsøge sig med. Herefter startede en intensiv træning som QB sammen med de 2 trænere i Admirals. Dette gav en masse god erfaring og Steven blev en dygtig, stabil QB. Et halvt år senere stillede han således for første gang op til udtagelse til landsholdet som QB for U19. Konkurrencen var hård og Steven havde på daværende tidspunkt ikke den nødvendige erfaring til den position. 
Det slog dog ikke Steven Andersen ud af den, istedet fik han mere blod på tanden og fortsatte jagten på en landsholdsplads. Senere samme år lykkedes det så. Steven stillede denne gang op som D-line spiller på U17, hvor han både gik videre til træningslejren og endte med en plads på holdet. Således spillede Steven sin første landsholdskamp for Danmark i 2017, hvor han og holdet endte med sølv.

I starten af i år, stillede Steven således igen op som D-line, denne gang på U19. Til trods for Steven ikke selv følte, at han havde ydet det optimale, gav det alligevel en plads på landsholdet og således skal han dermed spille endnu en turnering i de danske farver.

Steven blev af klubbens tidligere QB (Rasmus Cramer Wright) anbefalet at oprette en profil på “Europlayer” – en elektronisk platform, der formidler kontakten mellem hold/skoler og spillere over hele verdenen – og dette gav hurtigt respons. Steven er blevet kontaktet af skoler fra USA og Canada samt andre hold i Europa. Han ønsker dog ikke pt. at tage imod disse tilbud, da han først vil gøre sin studietid færdig på Viborg Katedralskole. Steven har dog planer om herefter at følge sin drøm om at få en kontrakt i udlandet eller et scholarship på et college i USA.

Har du lyst til at være med?

Vi har plads til alle - Om du er tyk, tynd eller høj, lille? Alle har en rolle på et amerikansk fodboldhold. Vi har en plads til dig, som blot har brug for at komme ud og dyrke kammeratskabet og få noget motion, Vi har en plads til dig med ambitioner om at blive den næste dansker i NFL. Bliv en del af familien Midwest Musketeers.